Alleen lijst Stulp in raad Delfzijl tegen motie van machteloosheid: 'Geen krokodillentranen huilen'

Gemeenteraad Delfzijl. Foto: Archief DvhN

Op één fractie na heeft de gemeenteraad van Delfzijl woensdagavond een motie van machteloosheid aangenomen. De motie is bedoeld als signaal naar ‘Den Haag’ om de onmacht van de politici over de aardbevingsproblematiek aan te geven.

De motie werd ingediend naar aanleiding van de aardbeving op 22 mei bij Westerwijtwerd.  ,,We moeten niet ophouden met de aandacht van den Haag te vestigen op wat er hier aan de hand is. Gezien recente uitspraken van Wiebes en Elias zit het blijkbaar nog steeds niet goed tussen de oren. Wij sluiten ons aan bij de woorden van de PvdA Loppersum. Ministers hoeven hier niet meer op bezoek te komen tenzij ze wat toe te voegen hebben”, zei Cor Buffinga (CU) namens de bijna voltallige raad.

Krokodillentranen volgens Stulp

Edward Stulp van de Lijst Stulp kon zich hier niet in vinden. ,,Hoezo, we zijn machteloos? We moeten ze daar in Den Haag een schop onder de kont geven.  We gaan geen krokodillentranen huilen. Als je naar de laatste Provinciale Staten verkiezingen kijkt interesseert het de meeste mensen niet. Er zijn natuurlijk wel slachtoffers maar iedereen hangt achterover en houdt het handje op. Gewoon aan het werk gaan en de rekening in Den Haag neerleggen”, aldus Stulp.

Burgemeester: motie is slecht signaal

Burgemeester Gerard Beukema zei de motie niet te willen ontraden maar verzette zich tegen het idee van machteloosheid. ,,Het is een slecht signaal als je als gemeentebestuur zegt dat je machteloos bent. Wij hebben ook ideeën en inzet om zaken voor de inwoners voor elkaar te krijgen.”

De motie werd - met tegenstemmen van de Lijst Stulp - aangenomen. Vorige week werd een gelijksoortige motie door de gemeenteraad van Appingedam aangenomen.

Nieuws

menu