Alte Scheune, bron van de corona-uitbraak in Leer, was ooit het 'schnitzelparadijs' van Ostfriesland

Dit restaurant bij Leer is een besmettingshaard in Duitsland. Videostill AD

Restaurant Alte Scheune, de bron van de corona-uitbraak in Landkreis Leer, stond in het verleden bekend als ‘schnitzelparadijs.’

De schnitzels die op tafel kwamen waren groter dan het bord. ,,Het vlees stak er aan alle hoeken overheen”, weet een verslaggever van de Ostfriesen Zeitung (OZ) . Daarom was het restaurant in Jheringsfehn zo populair bij de Ostfriesen.

Met de komst van een andere eigenaar werd een nieuw gastronomisch concept ingeslagen. De menukaart werd sjieker en de prijzen duurder. Maar Ostfriesland zat blijkbaar niet te wachten op culinaire hoogstandjes, want de klandizie was tanende.

Vorig jaar ging op goede vrijdag de deur plotseling dicht

Vorig jaar nog was er ook gedoe over het restaurant. Toen op goede vrijdag de deuren plotseling dichtgingen. Volgens de krant heeft justitie onderzoek gedaan naar de geldstroom binnen het restaurant. Over de afwikkeling is tot dusver nog niets bekend.

De nieuwe pachter van het restaurant trok het laatste jaar uit om het etablissement op te knappen. Op 15 mei ging de keuken open en voor dit speciaal moment werden diverse gasten uitgenodigd.

Tot het gezelschap behoorde ook de pandeigenaar, een arts uit Leer. Volgens diverse media zou hij besmet zijn geweest en andere gasten hebben aangestoken. Van de inmiddels 22 besmette personen waren er vrijwel zeker achttien aanwezig bij het heropeningsfeest op 15 mei. Ook de dochter van de arts was present. Zij is werkzaam op de Meyer Werft en ook zij raakte besmet. Maandag werd bekend dat enkele tientallen leden van de ondernemingsraad van de scheepswerf, in quarantaine zijn geplaatst.

Nieuws

Meest gelezen

menu