Alzheimer Café Haren begint weer: voor alles over dementie wat je nergens anders kwijt kunt

Het Alzheimer Café is 'een soort lotgenotencontact'.

Welke gedragsveranderingen kun je verwachten na de diagnose Alzheimer? Welke woonvormen bestaan er voor Alzheimerpatiënten? Iedereen met vragen over dementie kan vanaf 4 september weer terecht in het Alzheimer Café in De Dilgt in Haren.

Het café is een initiatief van Alzheimer Nederland Torion, Team 290, De Zonnehof, Icare en ZINN locatie De Dilgt. Daar is iedere maand op woensdag een thema-avond over Alzheimer in het Grand Café.

„Daar komen gemiddeld zo’n veertig mensen op af. Het verschilt ook een beetje per thema”, vertelt Lydia Woldendorp, die het café coördineert vanuit ZINN Zorg. „We zien mantelzorgers, maar ook mensen die zelf lijden aan een vorm van dementie en zorgprofessionals. Heel gevarieerd.”

‘Sommige vragen kun je niet aan de huisarts kwijt’

Het Alzheimer Café fungeert voor veel bezoekers als ‘een soort lotgenotencontact’, zegt Woldendorp. „Vaak is er bij dementie wel ondersteuning vanuit bijvoorbeeld de huisarts, maar soms heb je vragen die je daar niet goed kunt stellen. Dan is het heel fijn om het daar over te kunnen hebben in de zaal, met de gastspreker of één-op-één.”

Het eerste Alzheimer Café van het nieuwe seizoen is op woensdag 4 september, vanaf 19:00. Kasper Tichelaar, die gespecialiseerd is in ouderengeneeskunde, vertelt over dementie en de verschillende uitingsvormen ervan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu