Ambachtelijke broden tegen coronasleur in trek "We kunnen er haast niet tegen bakken"

Hoe steek je Groningers toch een hart onder de riem tijdens de coronacrisis? Bak een flinke lading stevig en bovendien ambachtelijk gebakken brood, zeggen de vrijwilligers van ambachtsstichting Onstwedder Gaarv’n.

Henk Westers van de Onstwedder Gaarv'n bakt op ambachtelijke wijze brood in Onstwedde om mensen een hart onder de riem te steken.

Henk Westers van de Onstwedder Gaarv'n bakt op ambachtelijke wijze brood in Onstwedde om mensen een hart onder de riem te steken. Foto: Harry Tielman

De geur van versgebakken brood is woensdag buiten de schuur van de ambachtsvereniging in Onstwedde al goed te ruiken. De vrijwilligers hebben de deuren wagenwijd openstaan, binnen gloeit de zelfgebouwde veldoven. Het gevaarte rust op een stevige boerenkar en is opgetrokken uit bakstenen. Met een puntdak van dakpannen oogt het geheel haast als een miniatuurhuis.

menu