Amber Alert voor 15-jarige Celine uit Opsporing Verzocht, meisje is mogelijk in Groningen en opgepikt door man met auto

Foto: ANP

De politie heeft vanavond een Amber Alert verstuurd voor de 15-jarige Celine van Es uit het Brabantse Berghem. De tiener raakte vrijdag vermist en is mogelijk in levensgevaar. De politie is momenteel op zoek naar een man die mogelijk iets te maken heeft met haar verdwijning.

Uit onderzoek blijkt dat zij door een onbekende man met een auto is opgepikt in de buurt van haar huis.

Vrijdagavond vertrok de 15-jarige Celine van Es vanuit haar woning in Berghem. Zij is diezelfde avond voor het laatst gezien in de Schoolstraat, maar sindsdien ontbreekt elk spoor. ,,Wij weten dat er berichten rond gaan dat Celine in Groningen zou zijn of onder dwang is meegenomen”, liet een woordvoerder gisteren weten.

,,Wij houden rekening met alle mogelijke omstandigheden en scenario’s in dit onderzoek, waaronder die mogelijkheden. Maar ook als dat niet zo is, blijft het een minderjarig meisje van 15 dat we snel willen vinden!”, voegt hij eraan toe.

Tips

Opsporing Verzocht besteedde gisteravond in de uitzending aandacht aan de vermiste Celine. Volgens de politie leverde dat vier tips op. Eerder werd al een Vermist Kind Alert verstuurd, woensdagavond dus een Amber Alert. Dat wil zeggen dat de politie denkt dat Celine mogelijk in levensgevaar is.

Haar familie zegt zich ernstige zorgen te maken en probeert haar te vinden. Tot nu toe lukt het hen niet om contact met haar te krijgen.

Signalement

Celine is  1.65 m, blond, blank, grijs/groene ogen, zwarte jas met een gouden streep op de borst. Verder is de capuchon van de jas aan de binnenkant met goud gevoerd. Celine had toen zij voor het laatst gezien werd een camouflage legging aan. Ze droeg zwarte sportschoenen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu