Amerikaans bedrijf maakt coronatests in Groningen en verhuist naar Winschoten (want daar kunnen ze er nog meer maken)

Een coronatest wordt afgenomen. Foto: Paul Rapp

PerkinElmer is een Amerikaans bedrijf dat coronatestkits maakt. Dat deden ze eerst in de stad Groningen, maar door de groeiende vraag moeten ze er meer maken. Daarom verhuist het bedrijf naar Winschoten.

De testkit van PerkinElmer is ontwikkeld in Duitsland en wordt in Nederland gemaakt. Perry Luja, directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf: ,,We versturen miljoenen COVID-testkits over de hele wereld, van Brazilië tot Amerika. De panden waarin we nu zitten in Groningen zijn te klein geworden, vandaar onze zoektocht naar een andere locatie.”

Winschoten

Die nieuwe locatie is het voormalig Impag pand aan de Kartonbaan in Winschoten voor. Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt: ,,We zijn blij met de komst van PerkinElmer in onze gemeente. Gezien de wereldwijde impact van de coronacrisis en het zeer belangrijke product van PerkinElmer voor de wereldgezondheid hebben we alles op alles gezet om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Achter de schermen is er dan ook veel werk verricht. In een tijdsbestek van zeven werkdagen hebben we alles rond gekregen.”

Werkgelegenheid

De huidige medewerkers gaan mee naar Winschoten, maar er ontstaat ook extra werkgelegenheid. Gezien de ontwikkelingen rond COVID-19 en er vooral wordt ingezet op actief testbeleid is de verwachting dat de vraag naar testkits alleen maar gaat toenemen.

Nieuws

Meest gelezen

menu