Amper animo voor gratis studeren in Groninger Museum

Studeren in het museum

Het was mooi bedacht: studeren in het Groninger Museum en in de pauze gratis genieten van kunst. Zaterdag was de eerste dag dat het kon, maar de studenten lieten het massaal afweten.

Slechts drie studentes van de Hanzehogeschool Groningen stapten zaterdag het Groninger Museum binnen om daar een studieplek te zoeken in de Job Lounge.

Exposities

Het Groninger Museum heeft in die zaal van 28 oktober tot en met 12 november 39 studieplekken ingericht voor studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens de openingsuren van het museum mogen de studenten gratis gebruik maken van de faciliteiten en hebben ze bovendien toegang tot alle exposities.

Onwetendheid

De drie studentes wijten het gebrek aan animo vooral aan de onwetendheid onder studenten. Zelf kwamen ze er bij toeval achter. Of het kan ook zijn dat op zaterdag veel studenten naar huis gaan en niet met hun studie bezig zijn, zeggen ze. Zondag en de komende weken, richting de tentamens, verwachten ze grotere drukte.

Verboden gebied

Studenten zitten liever niet thuis te werken en zoeken openbare plekken op om te studeren, omdat ze daar minder afleiding ervaren. Een van de populaire studieplekken, de Groninger Universiteitsbibliotheek, is voor hogeschoolstudenten de komende tijd verboden gebied. Alleen universiteitsstudenten zijn daar – zo vlak voor de tentamens – welkom.

Nieuws

Meest gelezen

menu