Angst voor corona is geluwd: versterking Kustwegflats in Delfzijl wordt hervat

De flats aan de Kustweg. Foto: Archief DvhN

De versterkingswerkzaamheden aan de Kustwegflats in Delfzijl wordt dinsdag 1 juni hervat. Het werk de Naterij- en Oldiekflat werd in februari stilgelegd omdat bewoners zich zorgen maakten over het uitvoeren van de werkzaamheden tijdens de strenge lockdown.

Uit recente gesprekken met bewoners en de bewonerscommissie is gebleken dat de bewoners de versterkingswerkzaamheden graag afgerond willen hebben. Plegt-Vos, Acantus en Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hebben daarom in overleg besloten de werkzaamheden weer op te pakken.

Resterende werkzaamheden in flats

De resterende werkzaamheden bestaan in de Naterijflat onder meer uit het plaatsen van ankers, het aanbrengen van beglazing, schilder- en leidingwerk en het afronden van de werkzaamheden aan de liftopbouw. Dit neemt circa twee weken in beslag.

In de Oldiekflat duren de werkzaamheden nog ongeveer zes weken. Het gaat min of meer om dezelfde werkzaamheden, maar in grotere aantallen (meer verdiepingen). Ook moeten nog werkzaamheden in een aantal woningen uitgevoerd worden.

Het streven is eind juli klaar te zijn met de versterking van de flats.

Nieuws

menu