Anja Woortman stopt als wethouder van Midden-Groningen

Anja Woortman. Foto: FotoKlick Fotografie

Anja Woortman stopt als wethouder van Midden-Groningen. Ze geeft aan het wethouderschap niet langer te kunnen combineren met haar gezinsleven.

,,Op donderdag 28 november bied ik, ik denk voor veel mensen onverwacht, mijn ontslag aan de gemeenteraad van Midden-Groningen aan”, zegt Woortman. ,,Een lastig en zwaar besluit omdat ik jaren met veel plezier en inzet het bijzondere ambt van wethouder heb vervuld.”

Persoonlijke situatie veranderd

,,Ruim anderhalf jaar geleden is mijn persoonlijke situatie veranderd, waardoor ik de helft van de week alleen de zorg voor mijn twee dochters heb. Ik merk dat het organiseren van tijd samen met hen lastig te combineren is met het wethouderschap”, motiveert ze haar besluit.

,,De raad van Midden-Groningen vraagt meer tijd. Met name de portefeuille gaswinning kost enorm veel tijd en energie. Dit maakte dat ik de laatste tijd het gevoel had te moeten kiezen tussen mijn dochters en het gasdossier en dat is een onmogelijke keuze.”

,,De mensen verdienen een lokale bestuurder die zich vol energie kan inzetten voor hun situatie. Ik heb dat altijd met overgave gedaan maar voel nu dat dit ten koste gaat van mezelf en van mijn twee dochters.”

Grens trekken

,,Ik moet hier nu een grens trekken en dat is heel erg moeilijk. Vooral omdat ik me realiseer dat ik nog onvoldoende voor deze mensen heb kunnen betekenen. Dat deze klus nog lang niet af is, maakt deze keuze extra zwaar.”

,,Voor mijzelf en mijn omgeving is dit nu de goede keuze. Ik heb met heel veel plezier als wethouder gewerkt in Slochteren en nu in deze mooie gemeente Midden-Groningen. Ik hoop, als de tijd daarvoor rijp is, wellicht ooit terug te keren in het openbaar bestuur.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu