Annemarie Heite beste vrouw op Nederlandse radio en tv

Annemarie Heite met de prijs in haar handen. Foto Koos Bijlsma

Annemarie Heite uit Bedum is maandag uitgeroepen tot Vrouw in de Media 2017.

Zij ontving de landelijke Award voor de manier waarop zij als gedupeerde van de Groningse gaswinning de ellende van aardbevingen en schade bij een groot publiek onder de aandacht brengt. Ruim 15.000 mensen brachten een stem uit, waarvan Heite 21 procent op haar naam kreeg.

De Award is een initiatief van het Mediaplatform Vrouw in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. Heite wordt regelmatig uitgenodigd in landelijke praatprogramma’s op radio en tv. Haar verhalen en ook de film ‘De Stille Beving’ gaan vooral over de sociale impact van de aardbevingen.

'Erkenning van de gasproblematiek'

Heite zegt moed te putten uit de prijs. ,,Het is een erkenning van de gasproblematiek in Groningen. Je voelt je soms zo klein. David tegen Goliath, maar als je opstaat kun je wel degelijk het verschil maken. Daarom zeg ik: spreek je uit en laat je horen.’’

De Bedumse is ook vereerd. ,,Je staat in een rijtje met Neelie Kroes (2009) en Femke Halsema (2010). Ik zie het als een eerbetoon aan generaties hardwerkende vrouwen voor mij en de ook de erkenning dat je als vrouw een voorbeeldpositie kunt hebben.’’

Award is bij Heite thuis uitgereikt

De Award werd maandag bij haar thuis in Bedum uitgereikt door Marga Miltenburg, directeur van ZijSpreekt. Heite werd op voordracht van journalisten en het publiek samen met negentien andere vrouwelijke deskundigen genomineerd. Uiteindelijk kon het publiek defintief bepalen wie zich het meest professioneel in de media manifesteert.

Heite verslaat trainer Wiegman van Oranje Leeuwinnen

In de verkiezing behaalde Sarina Wiegman, trainer van het Nederlands vrouwenelftal dat vorige zomer Europees kampioen werd de tweede plaats. Derde werd Liliane Ploumen, het PvdA-Kamerlid dat als minister een internationaal fonds oprichtte om financiële tekorten van abortusorganisaties in ontwikkelingslanden te dichten.

Heite kreeg vorig jaar de Vrouw in de Media Award voor Groningen. Zij is geboren in Meppel en volgde in Groningen de lerarenopleiding Nederlands/Geschiedenis. Daarna studeerde ze communicatiekunde en werd docent marketing en communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen. Ze was vier jaar lang (tot 2013) fractievoorzitter van Gemeentebelangen in de gemeente Bedum.

Nieuws

menu