Annemarie Heite schrijft brief aan Mark Rutte

Annemarie Heite laat het niet zitten bij de afwijzing van Nieuwsuur. Vrijdag zou ze in gesprek met de minister president, maar daar trok het nieuwsprogramma op het laatste moment de stekker uit. Ze schreef een brief aan Rutte.

Ik wil u graag vertellen wat het voor de mensen in Groningen betekent om 24 uur per dag te worden geconfronteerd met de gevolgen van beleid, waarbij jarenlang economische belangen boven de veiligheid van mensen zijn gesteld , schrijft Heite.

Inhoudelijke discussie

Volgens Heite moet de brief leiden tot een meer inhoudelijke discussie. ,,Groningen verdient een inhoudelijk debat met de minister president, nog voor de verkiezingen’’, zegt ze. ,,Dat is voor nu het belangrijkst.’’

Geëmotioneerde Groningers

Dinsdagmiddag om kwart voor vijf werd duidelijk dat de Nieuwsuuruitzending - waarin Heite in gesprek zou gaan met Rutte - niet door zou gaan. Reden zou de uitzending van Pauw en Jinek afgelopen maandag zijn. Daarin werd de premier geconfronteerd met een aantal geëmotioneerde Groningers.

Zwaar onderbelicht

Heite ontving gisteren en vandaag veel heftige en verbolgen reacties van Groningers. ,,Dat vind ik iets dat landelijke media zich moeten aantrekken.’’ Ze schrijft Rutte ook: Dit onderwerp is afgelopen jaren zwaar onderbelicht geweest in de landelijke media en verdient aandacht in een opmaat naar de verkiezingen.

Te veel van het goede

De hoofdredacteur van Nieuwsuur Joost Oranje zei gisteren in deze krant dat Heite onderdeel zou uitmaken van een gesprek met drie kiezers. ,,Mevrouw Heite zou één van die mensen zijn om een thema aan te snijden. In dit geval de gaswinningsproblematiek in Groningen. Maar dat is maandag al uitgebreid aan bod gekomen bij Pauw en Jinek. En om nu nog een keer te gaan herhalen wat enkele dagen geleden al is gebeurd, vinden wij te veel van het goede.’’’

‘Bent u hiertoe bereid?’

Ze sluit haar brief af met: Ik wil met u praten over wat er moet gebeuren om recht te doen aan de Groningers en om onze prachtige provincie weer toekomstperspectief te bieden. Bent u hiertoe bereid?

Een antwoord van de premier bleef tot nu toe uit. Heite zegt in spanning af te wachten.

Nieuws

Meest gelezen

menu