Annemarie Heite spreekt aandeelhouders Shell toe

Annemarie Heite. FOTO ARCHIEF DVHN

Annemarie Heite uit Bedum wil dinsdag een kritisch geluid over de gaswinning in Groningen laten horen op de aanheelhoudersvergadering van Shell.

Die begint om tien uur in het Circustheater in Scheveningen. Heite is door Milieudefensie, dat aandelen heeft van Shell, op de sprekerslijst gezet. ,,Ik probeer als eerste naar de microfoon te rennen. Na tien voordrachten is iedereen natuurlijk moe’’, zegt Heite, die dinsdagochtend al om half zes is weggereden uit haar woonplaats.

De Bedumse zegt in haar toespraak onder meer dat ze niet naar Scheveningen is gekomen om een rel te trappen. ,,Ik wil een dialoog met u aangaan. Als u vanaf nu beslissingen moet nemen over de gaswinning in Groningen, denk dan aan mij en aan mijn verhaal.’’

Heite wil proberen Shell-topman Van Beurden een contract aan te bieden, waarin het bedrijf erkent eeuwig aansprakelijk te zijn voor alle gevolgen van de gaswinning in Groningen. Ook moet Shell jaarlijks een half procent van de winst reserveren voor het compenseren van het ongemak van de Groningers. Slotbepaling van het document is dat op alle tankstations van Shell in ons land de Groninger vlag gaat wapperen.

Nieuws

Meest gelezen

menu