Annemarije (50) uit Zwolle loopt 725 kilometer langs de Nederlandse kust om de kanker uit haar lijf te krijgen. 'Alleen het ‘nu’ telt. Voor hetzelfde geld kom ik vandaag onder een bus'

Lopen om de kanker te overwinnen. Annemarije de Haas (50) uit Zwolle doet dat door Het Kustpad te lopen, met 725 kilometer de langste wandeling die Nederland te bieden heeft. „Ik loop door totdat ik beter ben.”

Annemarije de Haas kreeg acht jaar geleden de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in lever en lymfeklieren. Ze loopt van 't Zandt naar Warffum.

Annemarije de Haas kreeg acht jaar geleden de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in lever en lymfeklieren. Ze loopt van 't Zandt naar Warffum. Foto: Anjo de Haan

Het is een beetje zoals in het autobiografische reisverslag Het Zoutpad waarin de verteller Raynor Winn met haar man Moth het eeuwenoude South West Coast Path in Engeland loopt, nadat het echtpaar niks meer te verliezen heeft. Ze raken hun huis kwijt door een speculatieschandaal en Moth krijgt een ernstige, terminale ziekte. Het blijkt uiteindelijk een helende reis, die Moth lichamelijk herstel geeft.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's