Apetrots: vierde Groninger Scheurkalender ziet het licht op de aperots

Hent Hamming, initiatiefnemer van de Groninger Scheurkalender. foto dvhn

Op donderdag 18 oktober wordt de Groninger Scheurkalender 2019 feestelijk in het hoofdkantoor van Gasunie gepresenteerd.

De presentatie van de alweer vierde Scheurkalender, die ieder jaar op een andere locatie in Groningen plaatsvindt, markeert voor de inzenders een bijzonder moment; sta ik er dit jaar in?

Wat beweegt jou?

Gedurende het hele jaar hebben honderden Groningers, in de vorm van een foto antwoord gegeven op de vraag wat beweegt jou in Groningen? Bijzondere plekjes met een persoonlijke emotionele waarde. Korte gedichten of verhaaltjes.

Selectie

In totaal zijn er meer dan 1.350 inzendingen binnengekomen waaruit een jury een selectie heeft gemaakt. De Scheurkalender toont Groningen in al haar diversiteit. Gezien en beleefd door de Groningers zelf.

Hoofdkantoor van Gasunie

De kalenderorganisatie is blij met de uitnodiging van Gasunie om de presentatie in het hoofdkantoor van Gasunie te houden. Het is een unieke locatie waar veel mensen wel van weten en vaak aan voorbijrijden, maar die nog nooit het gebouw van binnen hebben gezien.

Aperots

Die kans, om bij binnenkomst de prachtige hal van de Aperots te bewonderen, willen wij samen met Gasunie de inzenders van de kalender bieden. Als blijk van waardering. Het is ook precies waar de Scheurkalender naar streeft, mensen inspireren en bewegen.

Programma

De presentatie duurt van 15.00 uur tot ca 16.45 uur. Na afloop van het officiële gedeelte krijgen de inzenders een gratis kalender aangeboden. Het moment om zelf te zien of de inzending in de kalender staat. Alle inzenders hebben inmiddels voor de officiële presentatie een uitnodiging ontvangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu