Appartementen aan de rand van het Sterrebos

De luxe woningen komen in het lage kantoordeel aan de Waterloolaan

Opnieuw krijgt een groot kantoorgebouw in de stad een woonbestemming. In het lagere deel van La Belle Alliance aan de Hereweg komen zestig luxe appartementen.

Vastgoed Groningen Ontwikkeling heeft een voorlopig akkoord bereikt met de buitenlandse eigenaar van het complex, dat een kwart eeuw geleden is gebouwd. De appartementen komen in het lage deel van het kantoorgebouw, dat aan de Waterloolaan ligt en vier verdiepingen telt.

De appartementen tellen twee of drie kamers en komen in de verhuur. De nieuwe eigenaren gokken op dertigers, veertigers en vijftigers. ,,Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling deze appartementen voor studenten in de markt te zetten. We hebben deze week de omwonenden geïnformeerd'', zegt Bert Lokken, directeur van Vastgoed Groningen.

Uitzicht op Sterrebos

De omwonenden krijgen medio februari nog de gelegenheid om de plannen tot in detail te bestuderen. ,,We houden in La Belle Alliance een bijeenkomst voor omwonenden. Het hoge gedeelte van La Belle Alliance aan de Hereweg houdt voorlopig zijn kantoorfunctie'', vult directielid Edward Wielens aan.

In de kelder van het complex komt een fitnessruimte voor de huurders, die moeten rekenen op een maandhuur van 750 euro en hoger. ,,De buurt hoeft niet te vrezen voor parkeeroverlast. Het complex heeft een eigen ondergrondse parkeergarage met 59 plekken en bovengronds nog eens ruimte voor 65 auto's. Ook fietsen kunnen onder dak'', zeggen Lokken en Wielens.

Zij wijzen op de reconstructie van de zuidelijke ringweg. ,,We gaan ervan uit dat de nieuwe ringweg verdiept aangelegd wordt. De bewoners van een deel van de appartementen krijgen uitzicht op het Sterrebos. Een prachtige plek, vlak bij de uitvalswegen, vlak bij de binnenstad en aan de rand van een bos.''

Nieuwbouw

Vastgoed Groningen Ontwikkeling weet zich financieel gesteund door Pronkjewail Vastgoed Groningen, een investeringsmaatschappij in vastgoed enkel en alleen in de stad Groningen. ,,Investeren met hart in het stadshart is de slogan'', zegt Wielens. ,,De investeerders zijn vooral ondernemers en oud-ondernemers die hun geld in de stad hebben verdiend en niet alleen naar rendement kijken.''

Ook nieuwbouw gaat het vastgoedbedrijf niet uit de weg. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van 180 studio's voor jongeren aan de Oosterhamrikkade. Het bedrijf biedt op dit moment onderdak aan ongeveer 1700 huurders.

Nieuws

Meest gelezen

menu