Arjen Lubach trekt voor het eerst meer dan 2 miljoen kijkers

Arjen Lubach. Foto: ANP

Arjen Lubach verbreekt opnieuw zijn eigen kijkcijferrecord. Naar Zondag met Lubach keken zondagavond meer dan twee miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het is voor het eerst dat het satirische programma de grens van twee miljoen kijkers passeert. Het record stond hiervoor op ruim 1,9 miljoen, dat werd vorige maand behaald. De eerste aflevering van het laatste seizoen van Homeland, voor Lubach uitgezonden op NPO 3, wist een stuk minder belangstellenden te trekken. Slechts 271.000 mensen stemden daar op af.

Lubach laat op Instagram weten dat het maken van zijn recorduitzending niet zonder slag of stoot ging. ,,Omdat de stroom in onze montageruimte was uitgevallen moesten we met gepaste afstand verhuizen naar mijn zolder thuis. Later die avond zouden er twee miljoen mensen kijken naar iets dat op mijn zoldertje was geedit. Dat vond ik een grappig idee. Nu ga ik even twee dagen slapen.”

Derde best bekeken programma

Zondag met Lubach was het derde best bekeken programma van de dag. Alleen Boer zoekt vrouw (ruim 3,4 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 2,9 miljoen kijkers) werden beter bekeken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu