Arjen Robben - gestopt bij FC Groningen - duikt in Winschoten op als grensrechter bij voetbalwedstrijd van zoon Luka

Arjen Robben tijdens de presentatie op 28 juni vorig jaar. Foto: EPA/Olaf Kraak

Arjen Robben mag dan 96 interlands achter zijn naam hebben staan, de voormalig topvoetballer blijft een doodnormale Groninger, die zich nergens te groot voor voelt. Zo bleek afgelopen weekeinde maar weer eens.

De 37-jarige oud-prof van FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München dook in Winschoten als grensrechter op bij een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen WVV JO15-1 en het Be Quick 1887 JO14-1 van zijn zoon Luka.

Robben besloot in 2019 te stoppen met profvoetbal. Na een jaartje thuiszitten, begon het echter weer zodanig te kriebelen bij het voetbaldier pur sang, dat hij bij zijn oude club FC Groningen de voetbalschoenen weer onderbond.

Mede door fysieke problemen werd de terugkeer niet wat Robben ervan had verwacht. Hij kwam slechts zes keer in actie voor FC Groningen, maar veroverde wel de harten van vele voetballiefhebbers. Ver weg van de glitter en glamour van de Europese top bleek Robben in woord en gebaar een echte liefhebber van de sport te zijn.

Fietslampjes vergeten

Zo reisde hij vaak per tweewieler van en naar het trainingscomplex of stadion van FC Groningen. Niets geen peperdure bolide, nee, de linkspoot stapte gewoon op zijn fiets, zoals amateurvoetballers elk weekeinde doen.

Na de avondwedstrijd tegen FC Utrecht in oktober 2020 brak Robben zelfs een interview vroegtijdig af, omdat hij moest opschieten vanwege de invallende duisternis. Hij was zijn fietslampjes vergeten...

„Niet te hard zeggen hè, want dadelijk staan ze te controleren en krijg ik een bekeuring”, sprak de Champions League-winnaar (2012/2013) tegenover de NOS. „Ik pak wat binnendoorweggetjes. Ik ben snel thuis.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu