Arriva-trein staat stil bij Buitenpost omdat de trein te vol is: 'Na oproep van machinist hebben reizigers er vrijwillig voor gekozen om uit te stappen'

Foto: LC

De sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen heeft maandagavond bij Buitenpost 8 minuten stilgestaan omdat er te veel reizigers in de Arriva-trein zaten.

De vervoerder zag op tweede paasdag een onvoorziene toename van het aantal reizigers. Zij hadden onder andere koffers en fietsen bij zich.

De trein van 19.44 uur was ondanks de oproep het openbaar vervoer alleen te gebruiken als dat noodzakelijk is (lees: wanneer je een vitaal beroep hebt), voller dan normaal in coronatijd. ,,Na de oproep van de machinist heeft een aantal reizigers er vrijwillig voor gekozen om uit te stappen’’, zegt een woordvoerder van Arriva.

Niet vaak vol

Het gebeurt volgens Arriva niet vaak dat de treinen in deze tijd vol zitten. ,,Geef ruimte aan mensen die het openbaar vervoer nodig hebben omdat ze in een vitale sector werken en op hun werk moeten komen’’, roept Arriva nogmaals op. ,,We hopen dat reizigers hun verantwoordelijkheid nemen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu