Asbest vertraagt sloop van voormalige Woldrakkers-school Woldendorp

Basisschool De Woldrakkers (hier op archieffoto) sloot vorige zomer in afwachting van een nieuw kindcentrum. Dat laat op zich wachten nu in de school asbest is aangetroffen. Foto Archief Jan Zeeman

De sloop van basisschool de Woldrakkers in Woldendorp loopt vertraging op doordat asbest in het pand is aangetroffen.

Er was al rekening gehouden met deze aanwezigheid van dit mogelijk kankerverwekkende materiaal, maar niet zo veel als er nu is aangetroffen. De gemeente Delfzijl moet 134.000 euro bijspringen voor sanering.

‘Vervelende situatie’

De sloop is inmiddels al enkele weken vertraagd om precies in kaart te brengen hoeveel asbest er precies in het gebouw zit en waar. De sanering start over twee weken, pas daarna kan de sloop beginnen. Ook dat duurt naar verwachting langer dan gepland door de asbestvondst.

Wethouder Jan Menninga kan nog niet overzien hoeveel vertraging de sanering oplevert. ,,Dit is vooral voor de ouders van de schoolkinderen en de dorpbewoners een vervelende situatie. Maar voorop staat dat er veilig wordt gesloopt en dat er een nieuw aardbevingsbestendig gebouw komt.’’

Nieuw kindcentrum

De Woldrakkers-school moet het veld ruimen voor een nieuw kindcentrum voor de Woldrakkers en obs De Munte in Termunterzijl. Tot het kindcentrum klaar is, huizen beide scholen nu samen in Termunterzijl.

De kinderen uit Woldendorp worden zo lang met pendelbusjes door ouders naar school gebracht. Als de scholen, en kinderopvang Kids2B, de nieuwbouw eenmaal hebben betrokken, rijden diezelfde busjes de kinderen van Termunterzijl naar Woldendorp .

Nieuws

menu