'De Asielbus in Ter Apel moet blijven rijden', vindt burgemeester Jaap Velema van Westerwolde

Burgemeester Velema heeft in Den Haag gepleit voor het de benen houden van de asielbus. Foto: Harry Tielman

De pendelbus voor asielzoekers moet ook na dit jaar dagelijks blijven rijden tussen het asielcentrum in Ter Apel en Emmen.

Dat vindt burgemeester Jaap Velema van Westerwolde. Hij heeft zijn wens neergelegd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De ‘asielbus’ begon in mei vorig jaar te rijden, omdat een kleine groep asielzoekers overlast veroorzaakte op de reguliere buslijn 73. Chauffeurs van Qbuzz trokken daarover aan de bel en als gevolg daarvan legde het rijk geld op tafel voor een proef met de pendelbus, met andere chauffeurs dan die van Qbuzz.

De proef zou eind vorig jaar stoppen maar werd na aandringen van onder meer de gemeenteraad van Westerwolde voortgezet. Zeker omdat door de inzet van de asielbus de overlast op lijn 73 vrijwel geheel was verdwenen. ‘Den Haag’ gaf Westerwolde een bedrag om de bus nog een jaar te laten rijden.

Ruim twee ton per jaar

,,Ik wil graag dat de pendelbus na 1 januari ook blijft rijden’’, zegt Velema. ,,Die voorziening voldoet nog altijd goed, op lijn 73 is nog altijd nauwelijks overlast. Ik heb in Den Haag gevraagd om het behoud van deze bus en hoop dat er snel duidelijkheid komt.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu