Asielzoeker Ter Apel sterft na eten giftige paddenstoel

Een inwoner van het asielcentrum in Ter Apel is overleden na het eten van giftige paddenstoelen. Foto: Boudewijn Benting

Een bewoner van het asielcentrum in Ter Apel is overleden na het eten van giftige paddenstoelen.

Bronnen melden dat aan Dagblad van het Noorden . Woordvoerder Fabian Paardekooper van het COA kan vanwege de privacyregels niets over het voorval kwijt.

De asielzoeker zou soep van in de natuur geplukte paddenstoelen hebben gegeten, niet wetend dat die giftig waren. Enkele andere bewoners zouden ook van de soep hebben gegeten en ziek zijn geworden. Het COA kan ook daar niets over zeggen.

Vaderland

Het komt vaker voor dat asielzoekers in Nederland paddenstoelen plukken en er een maaltijd van bereiden. Ze doen dat in de veronderstelling dat de paddenstoelen, die lijken op die in hun vaderland, prima eetbaar zijn. Iets dat dus niet altijd het geval is.

,,Daarom waarschuwen we op verschillende manieren voor de gevaren van paddenstoelen plukken en eten’’, zegt Paardekooper. ,,We zetten informatie op de website van een asielcentrum, we plakken posters op en organiseren voorlichtingsbijeenkomsten over het onderwerp.’’

Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) waarschuwde begin deze week in Dagblad van het Noorden voor het eten van paddenstoelen uit de natuur. Bij het NVIC meldden zich dit jaar al 6 personen die daardoor ziek waren geworden.

Nieuws

Meest gelezen

menu