Asielzoekers Viktor (Rusland) en Haidar (Syrië) koken Hollandse pot voor eetclub ’t Houkje in Delfzijl. ‘Heb dit zelf ook nog nooit gegeten, maar wel lekker!’

Eetclub ’t Houkje is na de zomerstop aan haar tweede seizoen begonnen. Het concept? Elke maand wordt eten uit een andere cultuur gekookt. Dinsdagavond stond de Hollandse pot op het menu.

Het eten wordt opgeschept voor de hongerige mensen bij eetclub 't Houkje.

Het eten wordt opgeschept voor de hongerige mensen bij eetclub 't Houkje. Foto: Duncan Wijting

Het is vijf uur ’s middags en het zaaltje in de Brede School in Delfzijl Noord begint langzaam vol te stromen met hongerige mensen. Vanuit de keuken worden grote warmhoudpannen naar binnen gesjouwd. Een groep vrijwilligers heeft stamppotgerechten gemaakt: boerenkool, hutspot en zuurkool, aangevuld met gehaktballen, spek en rookworst.