Vanwege de naderende storm worden 350 asielzoekers in Groningen en Ter Apel tijdelijk elders ondergebracht. 'Het is een preventieve maatregel'

Ook binnen het azc in Ter Apel worden asielzoekers vanwege de naderende storm verhuisd Foto: Harry Tielman

De 200 asielzoekers in de noodopvang Driebond in Groningen worden vanwege de verwachte storm tijdelijk overgebracht naar Zoutkamp.

Bij de noodopvang in de Stad is sprake van paviljoens. Die zijn volgens het COA op zich berekend op een fikse storm. Ook de storm in de nacht van woensdag op donderdag werd goed doorstaan hoewel de harde wind veel lawaai veroorzaakte.

Preventief

Maar omdat voor vrijdag weer een grote storm wordt voorspeld, wil het COA geen risico nemen. ,,Er is daarom besloten om preventief de bewoners enkele dagen in de kazerne in Zoutkamp te laten verblijven’’, zegt COA-regiomanager Karin Eeken. ,,Na het weekeinde kan iedereen dan weer terug naar Groningen. Voor onze bewoners is dit niet ideaal maar het geeft hen wel een veilig gevoel.’’ De Willem Lodewijk van Nassau kazerne in Zoutkamp wordt al geruime tijd door het COA als noodopvanglocatie gebruikt. Zo kregen er vorig jaar Afghaanse vluchtelingen onderdak.

In het asielcentrum in Ter Apel, de entree voor vluchtelingen in Nederland, staan ook enkele paviljoens die als nachtopvang worden gebruikt. ,,De bewoners daarvan, ongeveer 150, worden ook tijdelijk verhuisd naar een andere plek in datzelfde asielcentrum’’, zegt COA-woordvoerster Alet Bouwmeester. ,,Er is voldoende ruimte om dat te doen.’’


Nieuws

menu