Astrid Schulting runner-up in verkiezing Overheidsmanager van het jaar. Gemeentesecretaris Westerkwartier moet alleen directeur UWV voor zich dulden. 'Voor ons is ze hoe dan ook een winnaar'

Gemeentesecretaris Astrid Schulting van Westerkwartier. Foto: gemeente Westerkwartier

Astrid Schulting, gemeentesecretaris van Westerkwartier, is de een-na-beste overheidsmanager van het jaar 2021.

Dat heeft de jury van de jaarlijkse verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2021, een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement, donderdag bekendgemaakt.

‘Overziet alles en benut kansen’

Schulting was een van de drie finalisten. Ze hoefde uiteindelijk alleen Cor Burgemeyer, directeur Uitvoering Klant en Service van het UWV, voor zich te dulden.

,,Astrid speelt een verbindende rol. Ze heeft een open, eerlijke en betrokken leiderschapsstijl. Ze overziet alles en benut de kansen”, zei de jury, onder voorzitterschap van commissaris van de Koning Jetta Klijnsma van Drenthe, over Schulting.

Landelijke erkenning

Burgemeester Ard van der Tuuk is blij met de landelijke erkenning voor Astrid Schulting. ,,Astrid Schulting haalt het beste uit onze organisatie en medewerkers”, weet hij. ,,Het is prachtig dat haar talent beloond is met een finaleplaats en dat ons mooie Westerkwartier gezien wordt. Voor ons is ze hoe dan ook een winnaar.”

Nieuws

Meest gelezen

menu