Attje Kuiken en partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent naar Groningen om PvdA-twijfels over fusie met GroenLinks te bespreken

De PvdA-leden in Groningen, Drenthe en Friesland lopen minder warm voor een fusie met GroenLinks dan hun partijgenoten in de Randstad. Fractievoorzitter Attje Kuiken en partijvoorzitter Esther Mirjam Sent bespreken de kwestie vrijdagavond op een besloten ‘ledengesprek’ in Groningen.

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken in gesprek over progressieve linkse samenwerking tijdens een bijeenkomst voor beide partijen.

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken in gesprek over progressieve linkse samenwerking tijdens een bijeenkomst voor beide partijen. Foto: Robin van Lonkhuijsen

GroenLinks houdt tot 11 juni een ledenreferendum en de PvdA houdt op die dag een congres over de samenwerkingsplannen. Een aantal partijprominenten en fractievoorzitter Kuiken en partijvoorzitter Sent hebben zich al uitgesproken voor een fusie van de Eerste Kamerfracties van GroenLinks en de PvdA.

Niet samen provincieverkiezingen in

Nieuws

Meest gelezen

menu