Auto-inbrekers vinden reservesleutel van Audi in Groningen, gaan met de auto aan de haal en worden na achtervolging (met helikopter) aangehouden in Haarlem

De achtervolging. Foto: Politie Nederland

In Haarlem zijn woensdagochtend een 39-jarige man uit Haarlem en een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden die in Groningen een Audi hadden gestolen.

De man en de vrouw vonden de sleutel van deze auto, een reservesleutel, bij een auto-inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag in Groningen. Eén klik op deze sleutel volstond om een iets verderop geparkeerde Audi te ontgrendelen.

Audi was uitgerust met volgsysteem

Wat zij niet wisten was dat de Audi was uitgerust met een volgsysteem, waardoor een particulier beveiligingsbedrijf in Noord-Holland zicht kreeg op de locatie van de auto en melding maakte bij de politie. Deze melding betekende het startsein voor een grootschalige achtervolging met eenheden van Politie Noord-Holland, Politie Amsterdam, de landelijke eenheid en een politiehelikopter.

Stoptekens, rood licht, zwaailichten en sirenes negerend

De bestuurder reed op hoge snelheid door gemeente Haarlem, daarbij stoptekens, rood licht, zwaailichten en sirenes negerend. Na een achtervolging van ongeveer 20 minuten kon de Audi tot stilstand worden gebracht. Het voertuig eindigde tegen een paaltje bij de busbaan aan de Schipholweg.

Heling gestolen voertuig

De man en de vrouw werden aangehouden in verband met heling van een gestolen voertuig. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie onderzoekt daarnaast nog de verschillende verkeersovertredingen en de diefstal.

De auto is flink beschadigd, waardoor een sleepdienst in actie moest komen om de busbaan weer vrij te maken.

De verdachten worden overgebracht naar Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu