Sneeuw leidt tot gladheid op de weg en sneeuwpret

De sneeuw heeft in het Noorden tot een paar ongelukken geleid. In de loop van de middag verdwijnt de gladheid. De sneeuw zorgde vanochtend ook voor sfeervolle taferelen.

In Drenthe en Groningen kan het vanochtend nog glad zijn door de sneeuw, waarschuwt Weeronline.nl. Ook is er kans op ijzel, omdat de wegen nog bevroren zijn en er regenbuien over het land trekken.

Een auto is door gladheid van de N33 geraakt tussen Wildervank en Veendam. Het voertuig kwam op de kop in een sloot terecht. De bestuurder is naar huis gebracht. Op de A7 bij Zuidbroek reed het verkeer vanwege de sneeuw langzaam. Er was een rijstrook beschikbaar. Bij Leek raakte een auto van de weg tijdens het inhalen.

 

Sneeuwpret

De sneeuw leidt vandaag niet alleen tot problemen op de weg, maar ook tot sfeervolle plaatjes en sneeuwpret, zoals hier bij Borgerswold, waar kinderen met een slee van de heuvel glijden. Overigens is de sneeuwpret van korte duur, want in de loop van de ochtend begint het te dooien.


Emiel en Bas gaan in Vries met een slee de heuvel af.

 

En ook in Winsum genieten kinderen van de sneeuw zolang het kan

 

Wie vanochtend vroeg op pad ging, kon nog genieten van een prachtig winters landschap zoals op deze foto’s bij Deurze en in Assen.

 

Een winterse blik op de ijsbaan van Sauwerd:

 

En zo zag het er vanmorgen uit in de stad Groningen:

En nog wat sfeervolle foto’s van gisteravond uit de stad:

 

Nieuws

Meest gelezen

menu