Auto voor orgaandonatie komt voor defecte slagbomen bij Julianaplein Groningen te staan: urenlange stremming zorgt voor overlast

De auto staat voor de dichte slagbomen. De chauffeur ging te rade bij de brugwachter. Foto: 112Gr/Patrick Wind

Een auto voor orgaandonatie die met spoed van Groningen naar Alkmaar moest, kwam woensdagavond voor de slagbomen op het Julianaplein in Groningen te staan. Door een defect gingen ze niet meer omhoog.

Door de storing ontstond een file in beide richtingen.

De auto voor orgaandonatie kwam vermoedelijk van het UMCG. Een fotograaf zag hoe de auto met alarmsignalen de file omzeilde en vooraan kwam te staan voor de dichte slagboom.

De bestuurder ging te rade bij de brugwachter en besloot toen dat er niets anders op zat dan omrijden.

Het leed verzachten

Niet voor iedereen is de file vervelend. Sommige mensen maken er maar het beste van, zo trapten drie mannen een balletje op het wegdek.

Later brachten leden van de vlakbijgelegen roeivereniging een paar stukken hout. Die maakten het mogelijk voor automobilisten uit de richting van Friesland om om te keren via de middenberm. Lang werd er geen gebruik van gemaakt: kort na de provisorische oplossing was de storing verholpen.

Oorzaak nog onbekend, monteurs onderweg

Het is onduidelijk hoe de storing is ontstaan. Rijkswaterstaat stuurde monteurs. Rond iets voor 20.00 uur was de storing opgelost.

Dat betekende dat het verkeer weer kon rijden.

Ruim een uur later was er opnieuw een stremming. Toen deden monteurs de slagbomen weer naar beneden. Vermoedelijk om de brug te kunnen repareren. Rijkswaterstaat stelde een omleiding in. Rond 21.45 uur waren de werkzaamheden afgerond en functioneerde alles weer zoals het hoorde.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu