Gemeente adviseert automobilisten die tijdens Operatie Julianaplein toch in Groningen rijden: 'Gedraag je en houd rekening met anderen'

Automobilisten die bang zijn dat ze in Groningen in de file komen te staan, kunnen beter een ander vervoermiddel zoeken dan een sluipweg.

Autoverkeer moet op de 'vierkante rotonde' in Groningen even wennen aan de nieuwe situatie met al die haaientanden. Volgens de gemeente moet de afslaande auto, die vanaf de Eendrachtskade komt, voorrang geven aan de (snor)fietsers. Die moeten wel weer stoppen voor auto's vanaf het Hoendiep (verder naar rechts).

Autoverkeer moet op de 'vierkante rotonde' in Groningen even wennen aan de nieuwe situatie met al die haaientanden. Volgens de gemeente moet de afslaande auto, die vanaf de Eendrachtskade komt, voorrang geven aan de (snor)fietsers. Die moeten wel weer stoppen voor auto's vanaf het Hoendiep (verder naar rechts). Foto: Jaspar Moulijn

Het advies om vooral niet met de auto door de stad Groningen te crossen, in de hoop op dat ene ‘gaatje’, komt van projectmanager Edwin Papjes van de gemeente Groningen.

Sluiproute

Nieuws

menu