Gemeente adviseert automobilisten die tijdens Operatie Julianaplein toch in Groningen rijden: 'Gedraag je en houd rekening met anderen'

Automobilisten die bang zijn dat ze in Groningen in de file komen te staan, kunnen beter een ander vervoermiddel zoeken dan een sluipweg.

Autoverkeer moet op de 'vierkante rotonde' in Groningen even wennen aan de nieuwe situatie met al die haaientanden. Volgens de gemeente moet de afslaande auto, die vanaf de Eendrachtskade komt, voorrang geven aan de (snor)fietsers. Die moeten wel weer stoppen voor auto's vanaf het Hoendiep (verder naar rechts).

Autoverkeer moet op de 'vierkante rotonde' in Groningen even wennen aan de nieuwe situatie met al die haaientanden. Volgens de gemeente moet de afslaande auto, die vanaf de Eendrachtskade komt, voorrang geven aan de (snor)fietsers. Die moeten wel weer stoppen voor auto's vanaf het Hoendiep (verder naar rechts). Foto: Jaspar Moulijn

Het advies om vooral niet met de auto door de stad Groningen te crossen, in de hoop op dat ene ‘gaatje’, komt van projectmanager Edwin Papjes van de gemeente Groningen.

Sluiproute

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's