Voormalig Azc Grenshof in Bellingwolde is door COA te koop gezet

Het COA biedt het gebouw De Grenshof in Bellingwolde te koop aan. Foto: Corn� Sparidaens

Het gebouw De Grenshof in Bellingwolde, dat vele jaren asielzoekerscentrum (azc) was, wordt door het COA te koop aangeboden.

Dat zegt COA-woordvoerder Fabian Paardekooper. Of zich al kandidaat-kopers hebben gemeld, kan hij nog niet vertellen. ,,Op dit moment kan ik alleen zeggen dat het besluit tot verkoop is genomen.’’

Het COA maakt zo duidelijk De Grenshof niet opnieuw als opvanglocatie te willen gebruiken. Het komt ook tegemoet aan de wens van de gemeentebestuurders van Westerwolde. Die stellen dat Westerwolde met het asielcentrum in Ter Apel al een grote bijdrage aan de opvang van vluchtelingen levert.

Beschermd wonen

De Grenshof, van origine een gebouw voor beschermd wonen, werd jaren geleden gekocht door het COA en lang als opvanglocatie voor meer dan 300 asielzoekers gebruikt. Het stond al eerder leeg, werd tijdens de grote instroom van vluchtelingen in 2015 weer in gebruik genomen maar herbergt nu al geruime tijd geen asielzoekers meer.

Het COA polste de gemeente recent nog over het wederom in gebruik nemen, zo zei burgemeester Jaap Velema. Dit omdat er weer een grote behoefte is aan opvangplekken. Maar het antwoord van de gemeente was nee.

Pieter Dinkla, VVD-raadslid en inwoner van Bellingwolde, is blij dat er duidelijkheid is over De Grenshof. ,,Toen het gebouw een azc was, ging dat prima maar omdat onze gemeente al ‘Ter Apel’ heeft, is het goed dat De Grenshof een andere bestemming krijgt. De anti-kraak die er nu inzit, heeft plannen voor een nieuwe bestemming, maar ook enkele ondernemers in Bellingwolde.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu