B en W: Betere informatie bouw ringweg Groningen nodig, minder overlast

In het midden van de ringweg, tussen de tijdelijke weg (achteraan) en de ‘oude’ zuidbaan, staan sinds vorige week machines om het viaduct te slopen. Er komt een zandtalud voor in de plaats. Foto DvhN

B en W van Groningen willen dat Combinatie Herepoort, de bouwer van de nieuwe zuidelijke ringweg, voortaan beter rekening houdt met omwonenden.

Volgens het gemeentebestuur handelt de aannemer klachten over de bouw van de tijdelijke weg niet altijd op een genereuze wijze af. Zo kregen sommige omwonenden een hotelovernachting aangeboden en anderen niet. ,,Zo’n regeling moet ruimhartig worden toegepast’’, vindt het stadsbestuur. ,,Als gemeente houden we de vinger aan de pols.’’

‘Inwoners moeten op informatie kunnen vertrouwen’

De stad let voortaan ook op de kwaliteit van de communicatie tussen Herepoort en omwonenden. ,,Zodat inwoners van de stad weten waar ze aan toe zijn. Ze moeten op de informatie kunnen vertrouwen’’, schrijft het college in antwoord op vragen van de gemeenteraad. Die reageerde op klachten van bewoners van de Oosterpoortwijk over het niet nakomen van afspraken over bouwtijden.

Volgens het college zijn er ook positieve signalen over de afhandeling van klachten en bood het bedrijf de hotelregeling op eigen initiatief aan.

Sloop viaduct ‘middenstuk’ begonnen

Sinds de bouw van de tijdelijke weg lagen de werkzaamheden langdurig stil. Herepoort begon vorige week met de afbraak van het viaduct bij de Esperantostraat. Voor die werkzaamheden gaf de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid eerder toestemming. Die is er nog niet voor het oppakken van de aanleg van de nieuwe weg. Daartoe doet de commissie Hertogh later deze maand een voorstel.

Afgelopen weekend klaagden automobilisten over grote waterplassen op de weg en verzakte opnieuw een deel van het talud van de tijdelijke weg. Dat veroorzaakte zondag volgens de verkeersinformatie een hardnekkige file. Het gebeurde in de zomer ook al.

Nieuws

menu