BoerBurgerBeweging zet Nette Kruzenga in Midden-Groningen aan de kant. Ze vecht terug: 'Dit is ons logo en dat blijven we uitdragen'

De BoerBurgerBeweging (BBB) verbreekt alle banden met de partij BBBondgenoot-Leefbaar Midden Groningen (BBB LMG). Fractievoorzitter Nette Kruzenga wil niets weten van een breuk.

Nette Kruzenga (rechts) kan haar ogen niet geloven wanneer ze op de uitslagenavond in Midden-Groningen de resultaten van het bondgenootschap van 'haar' Leefbaar Midden-Groningen met de BoerBurgerBeweging ziet binnenkomen.

Nette Kruzenga (rechts) kan haar ogen niet geloven wanneer ze op de uitslagenavond in Midden-Groningen de resultaten van het bondgenootschap van 'haar' Leefbaar Midden-Groningen met de BoerBurgerBeweging ziet binnenkomen. foto dvhn

In een brief, verstuurd op 19 oktober, vertelt BBB niet waarom de samenwerking wordt opgezegd. Telefonisch wil BBB-voorzitter Erik Stegink ook weinig kwijt. „We zitten inhoudelijk niet meer op één lijn.” Nette Kruzenga zegt ook niet te weten wat er scheelt. „Ik kan alleen maar gissen.”

‘Dit is ons logo’