Bavaria Bierkoerier in Groningen ligt plat door het coronavirus (maar vanaf zaterdag komen de biertjes er weer aan)

Bart Mooij van de Bierkoerier tilt op een zonninge woensdagavond bierkratten uit zijn bestelbusje. Foto: Archief / Jan Willem van Vliet Foto: Jan Willem van Vliet

De bierbezorgers van Bavaria Bierkoerier in Groningen zitten even thuis. Een huisgenoot van een van hen is besmet met het coronavirus.

De besmetting duikt midden in de KEI-week op, wat ongetwijfeld heel wat omzet scheelt met al die dorstige studenten in de stad. Maar, zegt Rens Jansen van Bavaria Bierkoerier, voorzichtigheid boven alles.

"We wisten in eerste instantie niet hoe ernstig het was", vertelt Jansen. "Uit voorzorg zijn we daarom maar helemaal dichtgegaan. Zo wilden we ons personeel en onze klanten beschermen."

Overleg met de GGD: bier bezorgen mag weer

Rens Jansen had donderdagochtend overleg met de GGD over de situatie. "Het blijkt uiteindelijk allemaal mee te vallen binnen ons team", zegt hij.

De bierkoerier die in een huis woont met een coronapatiënt blijft voorlopig in quarantaine. De rest van het personeel kan weer aan het werk.

Bierbezorgers vanaf zaterdag weer in actie

Vanaf zaterdag zijn de bierbezorgers van Bavaria weer te bestellen. Jansen: "Ik had ze voor vandaag en vrijdag al vrij gegeven."

Gewoon weer door dus, al letten de koeriers extra goed op. "Met de kennis van nu nemen we extra maatregelen", zegt Jansen. "We nemen geen statiegeld meer in en we letten weer extra goed op het houden van afstand en het regelmatig schoonmaken van het pinapparaat."

Nieuws

Meest gelezen

menu