Beachvolleyballen op Groninger Sportpark Coendersborg

Beachvolleybal. FOTO ANP ANP

Vier zaalvolleybalclubs in de stad staan achter het plan om vijf velden voor beachvolleybal aan te leggen op Sportpark Coendersborg aan de Kooiweg in Groningen. Kosten: 60 mille.

Vier zaalvolleybalclubs in de stad staan achter het plan om vijf velden voor beachvolleybal aan te leggen op Sportpark Coendersborg aan de Kooiweg in Groningen. Kosten: 60 mille.

Ambitie
De ambitie is er, nu het geld nog. Twee ex-voorzitters van volleybalvereniging Oranje Nassau uit Groningen maken zich sterk voor het nieuw te vormen Beach Volley Center Groningen. Guus Klein Lankhorst en Marcel Vermeer willen met deze nieuwe club, die wellicht nog een andere naam krijgt, vijf beachvolleybalvelden realiseren, met een mogelijke uitbreiding naar zeven.

,,We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoefte aan beachvolleybal in Groningen en die blijkt na een peiling onder volleyballers erg groot te zijn'', zegt Marcel Vermeer. Hij en Klein Lankhorst vinden zo'n beachvolleybalclub horen bij een stad als Groningen die zich graag de grootste volleybalstad noemt. Zaalvolleybalclubs in de stad, zoals Lycurgus, Oryx en Exstudiantes hebben al hun medewerking aan het plan toegezegd.

Populair
Beachvolleybal is in opkomst. In omringende plaatsen is steeds vaker plek voor deze populaire zomersport. In Groningen zijn al een aantal plekken waar beachvolleybal gespeeld kan worden, zoals rond Kardinge en voor studenten op het Zerniketerrein. Bij warm weer wordt vaak bij de Hoornse Plas gespeeld en ook is daar jaarlijks een groot beachvolleybaltoernooi. Vermeer: ,,Maar de ondergrond bij de Hoornse Plas is niet echt goed en bovendien moet je als het mooi weer is altijd mensen van het strand jagen als je wilt spelen.''

Kosten
Een jaar geleden ontstond het idee bij Vermeer en Klein Lankhorst. Ze legden contact met de gemeente die onmiddellijk enthousiast reageerde. Vermeer: ,,De reactie is positief, maar de gemeente legt de verantwoordelijkheid bij ons neer, dus dat betekent dat wij op zoek moeten naar geld. Naast een gemeentelijke subsidie zal de rest van het geld via volleybalverenigingen moeten komen en via crowdfunding.''

Het is de bedoeling om de beachvolleybalvelden in de driehoek tegen het spoor aan te leggen, naast de velden van voetbalclub Oranje Nassau. Met die club is al een overeenstemming bereikt om de kantine en de kleedkamers te mogen gebruiken op Sportpark Coendersborg, waar ook de voetbalclubs Amicitia en Blauw Geel huizen. De kosten van zestigduizend euro voor de velden gaan op aan netten, zand en lichtmasten.

De initiatiefnemers hopen dat komende zomer de eerste ballen kunnen worden geslagen. Vermeer: ,,Nog liever al in het voorjaar, maar we weten niet of we het financiële plaatje zo snel rond hebben.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu