Bedrijfsleven wil half miljoen euro investeren in multifunctionele accommodatie in Bedum

Twee van de initiatiefnemers van mfa Bedum Gert-Jan Hageman (links) en Jan-Jur Timmer, voorzitter van de voetbalclub. Foto: Duncan Wijting

De gemeente Het Hogeland heeft haar handen afgetrokken van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Bedum. Het bedrijfsleven in Bedum staat echter pal achter de initiatiefnemers en zegt SV Bedum als Stichting ontwikkeling MFA Bedum een half miljoen euro toe.

De steun is gekoppeld aan de uitvoering van het plan voor een MFA in Bedum. Zowel SV Bedum als Stichting ontwikkeling MFA Bedum is 250.000 euro in het vooruitzicht gesteld. Dit is vastgelegd in een intentieverklaring, die dinsdag werd getekend.

Jan-Jur Timmer en Gert-Jan Hageman, de voorzitters van respectievelijk SV Bedum en Stichting ontwikkeling MFA Bedum spreken in een persbericht van een fantastische steun in de rug. ‘Er gebeurt veel. Wij voelen ons gesterkt door de bevolking, de provincie Groningen, het Nationaal Programma Groningen en door het bedrijfsleven.’

De gemeenteraad houdt woensdagavond een interpellatiedebat over het MFA Bedum. De provincie Groningen zegde al 350.000 euro subsidie toe aan Stichting ontwikkeling MFA Bedum.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu