Bedrijven in Drenthe en Groningen vragen 260 miljoen euro loonsubsidie vanwege de coronacrisis; Lees hier welke bedrijven in jouw gemeente steun krijgen

Veel horecabedrijven vragen loonsubsidie aan om de pijn van de coronacrisis enigszins te verzachten. Foto: ANP

Bedrijven in Drenthe en Groningen hebben vanwege de coronacrisis bijna 260 miljoen euro aangevraagd aan loonsubsidies. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

De aanvragers maken gebruik van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (de NOW). Het geld wordt verstrekt als voorschot en is in de meeste gevallen al uitgekeerd. Klik hier voor het overzicht van alle bedrijven die een beroep op de regeling hebben gedaan.

Drenthe

De grootste subsidie in Drenthe is voor Taxiwerq. Dit uitzendbureau voor taximedewerkers ontving ruim 9 miljoen euro.

De schoenenwinkels van Scapino en Ziengs ontvingen samen bijna 5 miljoen euro (voor alle vestigingen in het land). De ketens verwachten zo’n 60 procent van dat bedrag terug te betalen. Het omzetverlies is meegevallen, vertelde directeur Adem Doymaz aan RTV Drenthe.

Wildlands kreeg ruim 1 miljoen euro.

Groningen

In Groningen ging het grootste bedrag naar Pharmaceutical Research. Deze onderzoeker van geneesmiddelen kreeg bijna 4,5 miljoen euro. Andere grote bedragen gingen onder meer naar de Abiant Uitzendgroep (ruim 4 miljoen) en Payroll Professionals (ruim 3,2 miljoen).

FC Groningen was goed voor iets meer dan een miljoen euro.

Veel horecabedrijven en uitzendbureaus

In totaal werd in Drenthe bijna 119 miljoen euro aangevraagd. In Groningen ging het om bijna 140 miljoen euro. Onder de aanvragers zijn relatief veel horecabedrijven en uitzendbureaus. Ook veel tandartsen en fysiotherapeuten doen een beroep op de regeling.

Bijna 8 miljard euro subsidie in heel Nederland

In heel Nederland waren bijna 140.000 aanvragen samen goed voor circa 8 miljard euro. De grootste loonsubsidies zijn voor de KLM (293 miljoen), de NS (53,2 miljoen) Booking.com (44 miljoen) en Holland Casino (32 miljoen).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu