Beerta krijgt weer een rood 'gemeentehuis'. Nieuwe eigenaar van voormalig bestuurscentrum knapt complex op en wil 15 woningen bouwen

Waar ooit het bestuurlijk centrum van de gemeente Reiderland was gevestigd en nu tientallen jongeren onderdak hebben, wordt een nieuw woonwijk(je) gerealiseerd.

De buitenkant van het voormalig gemeentehuis van Reiderland in Beerta wordt volledig gestript. De kleur wit verdwijnt. Rood wordt weer dominant. Rondom het complex wil de nieuwe eigenaar vijftien 0-op-meter woningen realiseren.

De buitenkant van het voormalig gemeentehuis van Reiderland in Beerta wordt volledig gestript. De kleur wit verdwijnt. Rood wordt weer dominant. Rondom het complex wil de nieuwe eigenaar vijftien 0-op-meter woningen realiseren. Foto: Huisman Media

Het is een opvallend pand aan de Rozenstraat in Beerta. Witte buitenmuren doen denken aan boerenhoeves in Limburg. Maar de tijd heeft zich vastgebeten in het pand. Het aangebrachte witte verf bladdert af. De schoonheidsprijs verdient het pand al lang niet meer. Achterstallig onderhoud domineert het complex.

Nieuws

menu