Belastingdienst doet aangifte tegen ambtenaren wegens toeslagenaffaire

Staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Financien) en Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) staan de pers te woord over de toeslagenaffaire naar aanleiding van de presentatie van het eindrapport van de commissie Donner. Foto: ANP

Het ministerie van Financiën heeft vandaag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie van het vermoeden van twee mogelijke misdrijven rondom de fraude-onderzoeken met de kinderopvangtoeslag. Justitie zal de aangifte onderzoeken.

Aanleiding voor de aangifte is het advies van een onafhankelijk deskundige die sinds 20 maart de openbare stukken bestudeerde rondom de fraude-onderzoeken met de kinderopvangtoeslag. De aangifte heeft betrekking op werkzaamheden van de Belastingdienst. Het gaat over de periode 2013 tot en met 2017.

Grote impact

,,Ik realiseer me dat deze aangifte een grote impact heeft op de gedupeerde ouders en de medewerkers van de Belastingdienst. Maar het advies van mr. Biemond (red. de deskundige) is helder: het is belangrijk dat het Openbaar Ministerie hier naar kijkt”, stelt staatssecretaris Alexandra van Huffelen. ,,Hopelijk draagt deze ingrijpende stap bij aan het op een rechtvaardige manier afsluiten van dit voor zovelen pijnlijke hoofdstuk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu