Beloning voor tips over moord Sietze Grave

De tip die leidt tot de oplossing van de gewelddadige dood van Sietze Grave (82) uit Winschoten wordt beloond met 15.000 euro.

De politie deelt dinsdag in de omgeving van de Hyacintstraat, waar Grave woonde, flyers uit in een poging nieuwe informatie te krijgen over zijn beroving en dood in augustus vorig jaar.

Rond de moord op de alleenstaande Winschoter leven nog vragen. ,,Die willen we graag zo breed mogelijk wegzetten’’, verklaart politiewoordvoerder Nathalie Schubart de flyeractie. Ondanks uitgebreid onderzoek zijn er nooit verdachten aangehouden. Toch zit het onderzoek volgens haar niet vast. ,,Het is nog in volle gang.’’

Opsporing Verzocht

Grave werd in de nacht van vrijdag 19 augustus op zaterdag 20 augustus levenloos aangetroffen in zijn huis. De politie zoekt onder anderen een vrouw die in de week na zijn dood een portemonee weggooide in de Hyacintstraat. Ook wordt een vrouw gezocht die in de nacht van de moord in de omgeving is gesignaleerd, mogelijk met twee mannen.

Verder hoopt de politie op tips over waar de gestolen sieraden en het geld er is een flink geldbedrag van Grave zoek zijn gebleven. Grave handelde in goud en zilver.

Enkele dagen na de fatale beroving besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Daarna kwamen ruim dertig tips binnen, maar die hebben niet geleid tot de oplossing van de zaak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu