Beoogde oplossing voor verkeersdrukte Wildervank: 'Bendiksbrug' over Oosterdiep

Bewoners van de C.W. Lubbersstraat in Wildervank willen af van het zwaar verkeer dat de straat als sluiproute gebruikt. Foto: archief DvhN

Om de verkeersdrukte in vooral Wildervank te ontlasten, willen meerdere politieke partijen onderzoeken of er toch een doorsteek met brug kan komen die de Bendiksstraat verbindt met de DWM-weg.

Partijen als de SP, ChristenUnie, VUK en GroenLinks willen die optie laten onderzoeken om verlichting te bieden voor straten in Wildervank en Veendam waar de afgelopen jaren steeds meer auto’s zijn gaan rijden. De brug zou vooral verlichting bieden voor inwoners van de C.W. Lubbersstraat in Wildervank.

Bendiksstraat

In het verleden zijn plannen gemaakt om de doorgaande weg langs het Oosterdiep in Wildervank en Veendam te ontlasten. Ter hoogte van de Bendiksstraat en in het verlengde van Skagerrak zou dan een brug moeten komen met een aantakking op de DWM-weg. Vooral vrachtverkeer zou dan worden omgeleid en niet meer door de dorpen hoeven.

Bewoners van de C.W. Lubberstraat klagen al geruime tijd over overlast veroorzaakt door personenauto’s, bussen, zwaar landbouwverkeer en vooral vrachtwagens. Verkeer dat vanaf de N33 Wildervank in wil of door wil rijden naar de Woortmanslaan en Kielsterachterweg, komt door de straat.

30 kilometer

Begin dit jaar tekenden 20 van de 22 huishoudens een petitie waarin de gemeente werd opgeroepen maatregelen te nemen. Onlangs stuurden buurtbewoners opnieuw een brief waarin de ‘optie Bendiksstraat’ nadrukkelijk onder de aandacht wordt gebracht.

Wat het college van B en W betreft is een brug over het Oosterdiep geen optie. De drukte in de C.W. Lubberstraat zal dan misschien afnemen. In straten als Skagerrak, nu al een drukke straat, zullen dan meer auto’s gaan rijden, betoogt wethouder Bert Wierenga (VVD). ,,Het een mag niet ten kosten gaan van het andere.’’ Hij zegt toe de C.W. Lubbersstraat in te zullen richten als 30-km zone.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu