Berlinda Aukema baas van de ambtenaren in Oldambt

Berlinda Aukema volgt Herman Groothuis op als gemeentesecretaris Oldambt. Foto: Gemeente Oldambt

Berlinda Aukema is vanaf 20 juli de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Oldambt. Zij volgt Herman Groothuis met pensioen gaat.

Groothuis stond aan de wieg van de huidige gemeente Oldambt. Hij trok de fusie van Reiderland, Scheemda en Winschoten. Groothuis wordt opgevolgd door Berlinda Aukema (56) uit Groningen. Aukema staat te boek als een ervaren manager, met brede ervaring en mensenkennis. Aukema heeft een achtergrond in de jeugdzorg, energievoorziening, welzijn en aardbevingen in diverse managementfuncties. Het publiek domein is een rode draad in haar loopbaan. Ze werkte veel voor en met gemeenten, maar nog niet eerder ín een gemeentelijke organisatie.

Gericht op samenwerking

Over haar eerdere carrière vertelt Aukema, ‘Ik ben veel bezig geweest met organisatieontwikkeling. Vooral gericht op samenwerking, het bouwen van goede teams, het inzetten van mensen op hun talenten en innovatie. De huidige tijd vraagt veel van de solidariteit en de samenwerking. Maar ik zie in de nieuwbouw van het gemeentehuis in Winschoten en centrale huisvesting een mooie kans een volgende stap te maken in de organisatie. ”


Nieuws

Meest gelezen

menu