Beschonken automobilist uit Zevenhuizen slaat op de vlucht na stopteken. Politie onderzoekt mogelijke betrokkenheid bij aanrijding met 15-jarige fietser

Foto: Archief DVHN

Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed bedraagt 0,5 promille. Een 63-jarige automobilist uit Zevenhuizen die in de nacht van zondag op maandag in Oldekerk werd aangehouden voor rijden onder invloed, kwam tot 1,85. De politie onderzoekt bovendien of de man betrokken was bij een aanrijding met een fietser.

De politie, die was gealarmeerd omdat de Zevenhuister bij Opende over de weg slingerde, gaf de man in Noordwijk een stopteken. De automobilist ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

In Oldekerk leek de man de macht over het stuur te verliezen. Hij reed met zijn auto door de bosjes en over het fietspad, maar slaagde erin zijn weg te vervolgen. Iets verderop kon hij alsnog aangehouden worden.

15-jarige fietser gewond

Bij de afhandeling van deze aanhouding, bleek dat op de Eekebuursterweg in Oldekerk een 15-jarige fietser gewond was aangetroffen. De eerder aangehouden Zevenhuister probeerde via deze weg aan de politie te ontkomen.

De politie onderzoekt nu of er een verband bestaat tussen de gewonde tiener en de vluchtpoging. De betrokken auto en beschadigd geraakte fiets zijn meegenomen voor sporenonderzoek.

De man uit Zevenhuizen zit vast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu