Eerst vluchtelingen uit Oekraïne in wijk De Held III, maar wat gebeurt er daarna? Besluit gemeente valt slecht bij omwonenden

Het besluit van de gemeente Groningen om voor maximaal vijf jaar wooncontainers te plaatsen op de plek van de nieuw te bouwen wijk De Held III is bij meerdere omwonenden niet goed gevallen. Een van de gezinnen heeft reeds bezwaar gemaakt.

De Held III staat al twintig jaar ingetekend voor het gebied tussen de westkant van Groningen en de wijk Gravenburg, maar de crisis en onenigheid met de marktpartners hielden de aanleg tegen.

De Held III staat al twintig jaar ingetekend voor het gebied tussen de westkant van Groningen en de wijk Gravenburg, maar de crisis en onenigheid met de marktpartners hielden de aanleg tegen. Foto: Gemeente Groningen

Een van de meer gehoorde klachten in de buurt is dat burgemeester en wethouders hun besluit al hebben genomen voordat de omwonenden zijn geïnformeerd of de kans hebben gehad om vragen te stellen. Dat kan donderdagavond tijdens een inloopbijeenkomst waar wethouder Isabelle Diks (GroenLinks) bij aanwezig zal zijn.

Nieuws

menu