Besluitvorming miljoenenproject de Tirrel Winsum uitgesteld

Artist impression van de Tirrel in Winsum. Foto: Archief Team4 Architecten Groningen

De besluitvorming over de Tirrel in Winsum wordt uitgesteld. Burgemeester en wethouders vinden dat er nog teveel onduidelijkheden zijn.

,,Er is een wethouder opgestapt. Dan is het tijd voor bezinning’’, zegt wethouder Kristel Rutgers (CDA) die het dossier de Tirrel van wethouder Harmannus Blok (CU) heeft overgenomen.

Volledige informatie

,,Meerdere raadsleden hebben vragen en er zijn nog onduidelijkheden. Maar als ze een beslissing willen nemen, moeten ze volledig zijn geïnformeerd.’’ Ze stelt daarom voor niet al woensdagavond 7 oktober een besluit te nemen maar dat uit te stellen tot uiterlijk 13 oktober.

Bureau neemt dossier door

In de tussentijd laat ze een bureau het complete dossier doorlichten. ,,Zij moeten er met frisse blik naar kijken.’’ En bepalen of de aanwezige informatie volledig en betrouwbaar is zodat raadsleden er een besluit over kunnen nemen. Dat onderzoek gaat een paar dagen duren.

Dat het besluit uiterlijk 13 oktober moet worden genomen heeft te maken met de aanbesteding. Op die dag loopt het huidig contract met aannemer Rottinghuis af.

Basisscholen en ouderen

De Tirrel is een multifunctioneel gebouw in Winsum met daarin twee basisscholen, kinderopvang, een sporthal en ouderenhuisvesting. Het pand moet nog worden gebouwd en kost 34 miljoen euro, een kleine 10 miljoen euro meer dan begroot. Twee weken geleden kreeg wethouder Harmannus Blok (CU) van raadsleden de wind van voren. Hij had de raad op cruciale momenten bij het proces moeten betrekken en veel eerder over de tegenvallers moeten informeren.

Opvolger voor opgestapte Blok

Blok trok vorige week zijn conclusie en trad af. Wethouder Kristel Rutgers neemt het dossier voorlopig van hem over. De ChristenUnie is op zoek naar een opvolger voor Blok.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu