Bestuurder Hanzehogeschool Marian van Os (59) overleden

Bestuurder Hanzehogeschool Marian van Os (59) overleden

Marian van Os is vorige week op 59-jarige leeftijd overleden. Ze was ruim vijftien jaar lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen.

Marian van Os is vorige week op 59-jarige leeftijd overleden. Ze was ruim vijftien jaar lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen.

Gedreven tot het eind

Op zondagmiddag een mailtje ontvangen van Marian van Os. Dat gebeurde haar naaste medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen regelmatig. Want haar werkweek startte niet pas op maandagochtend, die bereidde ze een dag eerder al voor en kwam dan met vragen en verzoeken. Het tekende haar toewijding.

In september 2000 trad ze gelijktijdig met Henk Pijlman aan in het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, nadat ze verschillende directiefuncties bij Essent had vervuld. Na vier jaar was ze vice-voorzitter.

Op de hogeschool wordt met grote waardering gesproken over de warme, persoonlijke benadering van Van Os. Haar bemoedigende houding, maar vooral ook haar praktische aanpak wordt geprezen. Een krachtig bestuurder en een gedreven vrouw met een groot hart en een nuchtere, doelgerichte werkwijze, aldus de Hanzehogeschool.

Inspiratie voor student en medewerker

Van Os stimuleerde studenten tijdens de opleiding in hun ondernemerschap, zowel binnen het onderwijs als bij het opzetten van een eigen bedrijfje. Maar ook medewerkers werden aangezet tot zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheden. Wie een goed idee had met de juiste argumenten, kon altijd bij haar terecht.

Van Os was naast haar baan op de Hanzehogeschool tevens lid van de Raad van Toezicht van Zorggroep Treant, lid van het bestuur van Stichting Duinoord Ameland, lid van het bestuur van het Drents Museum en lid van de Raad van Toezicht van Hendrik van Boeijenoord.

Ze was gesteld op haar privéleven in Donderen dat ze leidde met haar man Guus. Ondanks haar slopende ziekte bleef ze tot de kerstvakantie doorwerken. Afgelopen donderdag overleed ze op 59-jarige leeftijd. Donderdag is er een afscheidsbijeenkomst voor genodigden en aansluitend de crematie in besloten kring.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu