Volle bak in Delfzijl: bestuurlijk Groningen bijeen voor reactie op parlementaire enquête

Groninger bestuurders gaven vorige week in Den Haag al een eerste reactie op het snoeiharde slotrapport van de Parlementaire Enquêtecommissie Groningen, vanavond zet de regio de volgende stap in Delfzijl met een gezamenlijk schot voor de boeg voor de Haagse politiek.

Groninger bestuurders gaven vorige week in Den Haag al een eerste reactie op het snoeiharde slotrapport van de Parlementaire Enquêtecommissie Groningen, vanavond zet de regio de volgende stap in Delfzijl met een gezamenlijk schot voor de boeg voor de Haagse politiek. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Het wordt woensdagavond volle bak in Delfzijl: heel bestuurlijk Groningen stroomt naar theater de Molenberg om een delegatie van de Tweede Kamer een gezamenlijke reactie te presenteren op de parlementaire enquête.

Raadsleden, burgemeester en wethouders van alle tien Groningse gemeenten, Gedeputeerde en Provinciale Staten plus alle bestuursleden van de twee waterschappen in de provincie zijn uitgenodigd om Den Haag duidelijk te maken wat er moet gebeuren na het snoeiharde oordeel van de enquêtecommissie over het Groningse aardbevingsdossier.

Rond driehonderd gasten verwacht, maar het wordt geen ‘Poolse landdag’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's