Betonpompen draaien vrijdag overuren voor nieuwe ringweg Groningen

Vrijdag wordt een drukke dag voor de nieuwe betoncentrale van Theo Pouw in Groningen, als de bouwers van de nieuwe Zuidelijke Ringweg vrijdag 2050 m3 tegelijk nodig hebben op dezelfde plek.

Aan de Helperzoom is deze week het eerste deel van de zuidwand van de verdiepte ligging gestort. Vrijdag staan de betonpompen hier ook weer, maar dan voor de tussenwand van de tunnel. Het spoordek wordt precies aan de overkant van het spoor voorgebouwd.

Aan de Helperzoom is deze week het eerste deel van de zuidwand van de verdiepte ligging gestort. Vrijdag staan de betonpompen hier ook weer, maar dan voor de tussenwand van de tunnel. Het spoordek wordt precies aan de overkant van het spoor voorgebouwd. Foto: DvhN

Het gaat om een van de grootste betonstorten van het hele project, zegt Durk Boonstra van aannemer Combinatie Herepoort. ,,We beginnen om 7 uur in de ochtend en werken met twee betonpompen (met van die lange ‘armen’) en meerdere ploegen non-stop door tot een uur of tien ‘s avonds.’’ Ze ronden de klus zaterdag af.

Nieuws

Meest gelezen

menu