Bevrijdingsfestival Groningen haalt recordomzet

Drukte op het festivalterrein in het Stadspark Groningen. Foto: Duncan Wijting

Precieze cijfers zijn er nog niet, maar wel is bekend dat er minstens net zo veel bezoekers als vorig jaar waren op het Bevrijdingsfestival in Groningen.

Op de vraag hoe de organisatie op het evenement terugkijkt, is festivaldirecteur Diederik van der Meide duidelijk: „Uitermate positief. Het is echt geweldig verlopen.”

Door het mooie weer maakte de organisatie zich van tevoren nog zorgen over de hoeveelheid mensen die naar het festival zouden komen en of het niet te druk zou worden. „Gelukkig is het goed verlopen. We hebben van tevoren maatregelen genomen en dat heeft heel goed gewerkt.”

Recordomzet

Het exact aantal bezoekers van het festival is nog niet geheel duidelijk. „Ons beeld is dat het net iets drukker was dan vorig jaar, maar niet heel veel drukker. We schatten het aantal bezoekers op ruim 135.000.” Van der Meide meldt wel dat er dit jaar een recordomzet is gehaald.

Incidenten

Er hebben zich weinig noemenswaardige incidenten voorgedaan. Wel spoot een jongen pepperspray op een andere bezoeker. De dader werd van het festivalterrein verwijderd.

Daarnaast was het aantal onwelwordingen kleiner dan vorig jaar. „We zijn eigenlijk heel tevreden,” meldt Van der Meide.

Nieuws

menu