Bevrijdingsfestivals Groningen en Assen ontruimden hun terrein vanwege onweer. Assen ging om half vijf weer los, Groningen een half uur later. En liep 's avonds vol

Slecht weer zorgde ervoor dat het Bevrijdingsfestival in Groningen werd gestaakt. In de avond brak de zon door en werd het toch nog een feest.

Slecht weer zorgde ervoor dat het Bevrijdingsfestival in Groningen werd gestaakt. In de avond brak de zon door en werd het toch nog een feest. Foto: Corné Sparidaens

Het Bevrijdingsfestival in het Gronings Stadspark is vrijdagmiddag tijdelijk ontruimd wegens verwacht zwaar onweer. Dat bleef uit. Om vijf uur gingen de hekken weer open, voor allereerst een optreden van The Opposites. Festivaldirecteur Ebel Jan van Dijk liep later alsnog met een brede lach over het terrein.

Steeds groter werd in de loop van de avond het contrast met de trieste aftocht van vele duizenden bezoekers in de middag. Er kwam nu juist weer een enorme stoet feestgangers naar de drafbaan toe. Bij The Opposites stonden er nog maar een paar duizend mensen voor het hoofdpodium en was de drafbaan verder vooral groen. Maar toen rond acht uur Merol daar optrad, was het al ouderwets druk en er zouden nog heel veel mensen bijkomen.

Kraantje Pappie als verrassingstoegift na middernacht

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's