De jonge vrouw die in Groningse wijk Beijum door een explosie om het leven kwam was 'creatief, gepassioneerd en aanwezig'

De jonge vrouw die dinsdag om het leven kwam bij een explosie in Beijum was creatief, gepassioneerd, aanwezig. Maar ze kampte ook met problemen, vertellen haar vrienden en buren. „Instanties hadden eerder moeten ingrijpen. Nu is het te laat.”

Buurtkinderen turen naar de woning aan de Nijensteinheerd in Beijum, waar dinsdag een vrouw om het leven kwam door een explosie. De woning is dichtgetimmerd.

Buurtkinderen turen naar de woning aan de Nijensteinheerd in Beijum, waar dinsdag een vrouw om het leven kwam door een explosie. De woning is dichtgetimmerd. Foto: Geert Job Sevink

De ramen van de benedenwoning zijn dichtgetimmerd en in de heg, die door de hitte bruin gekleurd is wappert een afzetlint. Het appartement boven de woning aan de Nijensteinheerd in de Groningse wijk Beijum ziet zwart van het roet. „Wat een drama hé?”, zegt buurman Rob Willems (58) als hij voorbij loopt. „Ik kende haar niet goed, maar ik woon ook in dit complex. Ik weet wel dat ze problemen had.”

Nieuws

Meest gelezen

menu